30.12.14

Noel Mimi


 Herkesin noel günü izleyeceği filmler,yapacağı hazırlıklar vardır.Bizim de var.Mesela noel günü(çarşamba) Ben bilmem eşim bilir'in yeni ünlülü bölümünü izlemeye karar verdik.Bir de gece Arkadaşım Hoşgeldin izleyeceğiz biraz.Ondan önce yapacağımız hazırlıklar da var tabii.Gelin ben sizin için onları sıralayayım:

27.12.14

Okuduk bitti-P.S.Cast&Kristin Cast-İşaret(house of night #1)



Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Aşk...
Tüm Dünyada Gençlerin Tutkunu Olduğu Yeni Bir Vampir Serisi.

"Yüzümü ona çevirdiğimden beri bu kitap beni kendine esir etti. Tamamıyla muhteşem. İşaret, ateşli, karanlık ve eğlenceli."
-Gena Showalter, Yazar-

"İlk paragraftan itibaren bağımlısı oldum. Kitabı bir çırpıda bitirdim."
-MaryJanice Davidson, New York Times bestseller Yazarı-

Aşırı derecede bağımlılık yapan bir vampir serisi
-Romantic Times-

On altı yaşındaki Zoey, İz Sürücü tarafından İşaretlendiğinde, eski hayatının geride kaldığını anlamıştı. Şimdi artık, arkadaşlarından ve ailesinden ayrılıp çalışması gereken tek dersin Vampir 101 olacağı Gece Evi'ne yerleşmek zorundaydı.

Aşk, İhanet, Gerilim ve Rekabet dolu Gece Evi Serisinin İlk kitabı İşaret sizi kendisine esir edecek.

23.12.14

Merry Christimas-Mutlu Noeller


Merhaba! 
Ne zamandır bir şey paylaşmıyordum,açıkçası aklıma gelmiyor ve ayrıca zamanım da yok.Ama bu gün evdeyim.O yüzden günlerdir 'daha çok vaaar!' deyip ertelediğim Noel yazısını yazabilirim artık. :)

20.12.14

İki mim varmış

Bu gün paylaşacak bir şey bulamıyordum.Hani o bir şeyler yazayım deyip bilgisayarın önüne geçersin ama aklına hiçbir şey gelmez ya,onun gibi.Ben de blogger'da biraz dolaştım.Deep'in iki tatlı mimini gördüm,okudum,hemen yazmalıyım bunları dedim.Onu da PART OF THE BOOK  mimlemiş,Part Of The Book'u RÜYA KAPANIM.Rüya Kapanım sonra Deep'i eski bir mimle mimlemiş.Meyersem ondan giden mimmiş.Herneyse,karışık bir mesele.

18.12.14

Kitap tanıtımı-Paige Toon-Papatya Falı


Aşk, Kaçtığında Yakalandığın O Şeydir. Sen de Kaç, Sen de Yakalan!

Daisy evden uzaklaşmak için karşısına çıkan ilk fırsata sımsıkı tutunmuştu: Dünyanın en hızlı ve en çok para kazanan pilotlarının yarıştığı Formula 1 Grand Prix'sinin organizasyon ekibine katılarak dünyayı dolaşmak. Brezilya'dan İtalya'ya, Melbourne'den İstanbul'a öyle büyük bir hızla kaçıyordu ki, en yakın arkadaşından bile sakladığı sırrı, kimden kaçtığını kendi de unutmuştu. Ta ki yeniden âşık olana dek. Üstelik bu kez hız, tehlike ve büyük başarılar uğruna hayatını ve kalbini riske atmaya hazır bir adama. Çok şükür! Hem zaten aşk karşılıklı bir şey biliyorsunuz!
Sevgiler :)
(Tanıtım Bülteninden)

17.12.14

Kitap tanıtımı-John Le Carre-Soğuktan Gelen Casus


"İstihbarat işinin ahlaki bir yasası vardır - başarı sonuçla ölçülür."

Soğuk Savaş'ın zirve yaptığı 1960'lar... Alex Leamas, İngiliz İstihbaratı için Berlin Duvarı'nın gölgesinde yıllarca sürdürdüğü görevinin ardından yorgundur. Pek çok şey görmüş, pek çok adamını Doğu Alman İstihbaratı ile Duvar'da oynanan bu karanlık ve sisli satrançta yitirmiştir. Teşkilat, ağır bir yenilginin ardından İngiltere'ye dönen Leamas'tan son bir görev ister. Doğu Almanya'ya geçmeli ve ülkesine ihanet etmelidir. Ancak İngiliz İstihbaratı'nın yaşlı kurdu George Smiley'nin, Leamas'ın arkadaşı olan genç bir kadına yardım etmesiyle operasyon büyük bir felaketle yüz yüze gelecek, oyunun kartları yeniden dağıtılacak ve Leamas kendini hayalinin ötesindeki korkunç bir politik oyunun pençesinde bulacaktır.

Dünyanın en iyi casus romanı yazarlarından John Le Carré'nin, Publishers Weekly tarafından "Tüm zamanların en iyi casus romanı" seçilen, Time tarafından "Tüm zamanların en iyi 100 romanı" listesine giren bu kült eseri, filmiyle de BAFTA ödülleri dahil birçok prestijli sinema ödülünü sahibi oldu. Soğuktan Gelen Casus okuyucuya yalanlarla kurulu bir dünyanın gerçeklerle dolu hikâyesini anlatıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


4.12.14

İzledik bitti - Lucy


Tayvan'ın başkenti olan Taipe'nin boğazına kadar suç batağına batmış olduğu dönemlerde, herkes bir suça ortaklık etmektedir. Taipe'nin sokaklarında artık yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve iş birlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Lucy ise kendisini herkesten her türlü suçtan uzak tutmaya çalışmasına rağmen tehlikeli uyuşturucu şebekesinde, belalı bir çete için kurye olarak çalışmak zorunda kalır. Lucy, istemeden de olsa bu batağa girmiş olduğu için kendisine verilen her görevi yerine getirmektedir. Lucy’nin içerisine yerleştirilen uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca olağanüstü bir durumla karşılaşır. Lucy’nin damarlarına karışmaya başlayan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır. Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın acımasız bir savaşçıya dönüşecektir. 

2.12.14

Okudum bitti-John Verdon-Aklında bir sayı tut(Dave Gurney #1)

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç."

"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658."

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

30.11.14

Okuduk bitti-Sir Arthur Conan Doyle-Sherlock Holmes-Dörtlerin imzası(Sherlock Holmes #2)


Hindistan'da İngiliz sömürgecilere karşı başlayan büyük isyan sırasında bu karışıklıktan yararlanmak isteyen üç Sih asker ve bir İngiliz subay, sahibine ölüm getiren büyük bir hazineye el koyarlar.

Bu hazineye sahip olurken başlarına gelecek felaketi kestiremeyen dört ortak, hazineyi daha sonra almak için gizli bir yere saklarlar. Ancak yaşadıkları talihsizlik ve felaketler bu dört ortağı bir-birinden ayırır.

Daha sonra başkaları da bu hazineden haberdar olur ama uğursuzluk ve ölüm onların da peşini bırakmaz.

Hindistan'da başlayan ve Lonra'da devam eden kanlı olaylar, işin içine ünlü dedektif Sherlock Holmes ve yardımcı Doktor Watson'da kendilerinden istenen yardımı geri çevirmeyip katılınca, daha da esrarengiz bir hal alır.

Bu gerilim dolu macerada yaşanan korkunç olayların ardındaki sır perdesini Sherlock Holmes ve Doktor Watson kaldırabilecekler mi acaba?...

25.11.14

Okuduk bitti-Sir Arthur Conan Doyle-Sherlock Holmes-Kızıl soruşturma

 Doktor Watson eski bir arkadaşının yardımıyla tanıştığı Sherlock Holmes'la Baker Sokağı'ndaki bir daireyi paylaşmayı kabul etmiştir. Fakat Holmes'un tuhaf huyları ve belirli bir mesleğinin olmaması, Watson'ın kafasında birtakım soru işaretleri uyandırır. Brixtone Sokağı'ndaki boş bir evde korkunç bir cesedin bulunmasıyla, kafasındaki tüm bu soruların cevabını alacaktır.

Holmes çok uzun yıllar öncesine uzanan ve iki kıtada süren, heyecan dolu bir maceranın arkasında yatan gerçekleri, birlikte çözmek için Watson'ı bu soruşturmaya katılmaya davet eder. Böylece tuhaf keşiflerle dolu bir serüven başlar. Olayın üzerindeki sır perdesini üç gün içinde aralamayı başaran Holmes olağanüstü dedektiflik, becerilerini sergileyerek yeni arkadaşını etkileyip, hayrete düşürür. Bu çok önemli soruşturmaya, dedektiflik dünyasındaki en ünlü beraberliklerden biri de başlamış olur.

20.11.14

Siz sorun ben yazayım


Dün birkaç blog yazısı okumak için blogger'da gezinirken sevgili Blog Hocam'ın yazısını gördüm.Okumaya başladım.Gerçekten de çok doğru söylüyordu sevgili Blog Hocam.Blog Hocam 'Blog açmak kolaydır ama onu devam ettirmek zordur' başlığı altında yazdığı okuduğum yazısında,blog açmakla ilgili çok güzel şeyler söyledi.Mesela,blog açarken ilk istediğiniz  asla para kazanmak olmamalıdır,tabi ki blogdan para kazanabiliriz,ama blog açmamızın sebebi para almak olmamalıdır.Kolay yoldan para kazanmak diye bir şey yoktur.Bloğumuzun başarıya ulaşabilmesi için güncel olması gereklidir.Başka blogların yazılarını okumalı ve onlara yorum yazmalıyız.Ve,en önemlisi de okurları bilgi almak istedikleri konular üzerine paylaşımlar yazılmalıdır.Ben de Blog Hocam'ın bu doğru fikirlerinden yola çıkarak şöyle bir şey yapmak istedim;Blog Hocam'ın dediği gibi sizlerin bilgi almak istediğiniz konular üzerine yazı yazmak.Ve düşündüm ki,sizin bilgi almak istediğiniz konuları yorumlarda bana sorun,ben de sorunuzun cevabını bir paylaşımla söyleyeyim.Böylece,tek soru soran kişiyi değil, bilgi almak isteyen başkalarını da bilgilendirmiş ve ayrıca sizin hangi konularda bilgi almak istediğinizi daha kolay yoldan öğrenmiş olurum.Şimdi soruyorum:Hangi konular hakkında bilgi almak istersiniz?Yorumda bunun cevabını yazabilirsiniz,bana sorabilirsiniz.Ne dersiniz? :)







Logo Design by FlamingText.com


19.11.14

Neler neler yaptım dün-Kitap yığını,sinema,McDonalds


 Salı günü çok dolu dolu geçti.Gezdim,gördüm,eğlendim.Eee,bütün bunları yapıp da,blogda paylaşmamak olmaz.Ben de geleneği yerine getirip dün yaptıklarımı paylaştım. :)


17.11.14

Okuduk bitti-Olimpos'un kanı-(Olimpos Kahramanları #5)


Nico di Angelo onları uyarmıştı: Hades'in Evi en kötü anılarını uyandıracak, hayaletlerini huzursuz kılacaktı… Nitekim şimdi her biri zor durumda. Teker teker korkularıyla yüzleşmekten başka çareleri yok. Jason, küçükken onu terk eden annesinin hayaletiyle karşı karşıya. Bir lider olarak gücünü nasıl kanıtlayacağını bilmese de,annesinin yaptığı gibi sözünden vazgeçecek değil. Nico, bir kez daha Reyna ve Koç Hedge ile gölge yolculuğu yaparsa hayalete dönüşebilir. Yine de bu karar, kehanetin belirttiği gibi başka birisinin hayatını kaybetmesini engelleyebilir. Athena Parthenos'u, savaş patlak vermeden Melez Kampı'na götürmeye çalışan Reyna'nın peşinde zalim bir avcı var. Korkularını yenmeye çalışan Piper, üzerine düşeni yapmak içinhazır. Leo ise planının işe yaramamasından ve arkadaşlarının işine karışmasından endişe duyuyor. Oysa hepsi biliyor ki, Toprak Ana'yı alt etmek için içlerinden biri ölmeli…

Rick Riordan, çok satan Olimpos Kahramanları serisinin son kitabında, melezlerin hafızalara kazınan macerasını noktalıyor. Kahramanlar, tanrılar ve canavarların tek tek sahneye çıktığı Olimpos'un Kanı'nda heyecan doruğa tırmanıyor!
(Arka kapak)

16.11.14

Oyun/Uygulama eleştirisi-Lady Popular


Merhaba,uzun zamandır oyun/uygulama eleştirisi yapmıyordum,çünkü açıkçası eleştirisini yapacak oyun/uygulama bulamıyordum.Uzun bir zaman eleştirisini yapacak oyun aradıktan sonra,sonunda Lady Popular isimli oyunun eleştirisini yapabilirim diye düşündüm.

14.11.14

Kitap tanıtımı-Amy Plum-Benim İçin Öl


O, Aşkı İçin Ölmeye Değil, Ölmemeye Söz Verdi

"Gizemli ve romantik bir aşkı anlatan bu romanı elimden bırakamadan bir çırpıda okuyup bitirdim." Aprilynne Pike, New York Times en çok satanlar listesinde 1 numara olan Kanatlar dizisinin yazarı.

Amy Plum, paranormal üçlemesinin ilk kitabı olan Benim İçin Öl'de (Die For Me) , Amerika'da anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablasıyla dedelerinin yanına taşınmak zorunda kalan Kate ile onun saf güzelliğine tüm benliğini kaptıran yakışıklı Fransız genci Vincent'ın ruhlara işleyen aşklarını anlatıyor.
On altı yaşındaki Kate, Brooklyn'den, çoğu kişinin hayalini süsleyen "Işıklar kenti" Paris'e taşındığında, acı günlerini kitap okuyarak ve sanatla iç içe geçirerek atlatmaya çalışır. O sırada, uyur hâldeyken bile onu görebilen bir çift gözün kendisini aşkla izlediğinden habersizdir. Kate'in, bir kafede kitap okurken gördüğü ve tüm genç kızların yüreğini hoplatacağını, kendisine hiç takılmayacağını düşünerek iç geçirdiği Vincent'ın gözleridir bunlar. Ve Kate de Vincent'a gönlünü kaptırır.
Ama bu aşkın önünde gizemli ve ürkütücü bir engel vardır. Vincent normal bir insan değildir. Hayatını her gün riske atmasına neden olan korkunç bir yazgıya mahkumdur. Ayrıca onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı koymak zorundadır.
Okurken nefes nefese kalacağınız Benim İçin Öl'ün yazarı Amy Plum, ikincisi 2012'de yayımlanacak paranormal üçlemesinin bu ilk kitabıyla gençlerin kalbinde şimdiden taht kuruyor.

Yazar, Paris'in muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olacak bu üçlemenin ilk kitabını sizlere paylaşıyor.

10.11.14

Kitap tanıtımı-Kiera Cass-Elit


Sarayda 6 kız... Savaş kızışıyor.

"Babamdan gelen mektubu ellerimde tuttum.
Aspen'in prenses olamayacağımdan emin oluşu aklıma geldi.
Halk oylamasında en sonuncu olduğumu hatırladım.
Maxon'ın haftanın ilk günlerinde verdiği şifreli sözü düşündüm...
Gözlerimi yumdum ve kendimi yokladım.
Bunu gerçekten yapabilir miydim?
Illéa'nın yeni prensesi olabilir miydim?"

Saraya 35 kız girmişti, şimdi 6 kız var.
Ve artık Elitler Prens Maxon'ın aşkını kazanmaya çok daha kararlı.
Zaman America'nın aleyhine işliyor. Biran önce karar vermeli.
Çocukluğundan beri birlikte gelecek hayalleri kurduğu Muhafız Aspen mi?
Yoksa nefes kesici romantizmiyle başını döndüren Prens Maxon mı?
Kimi seçerse seçsin, aklı diğerinde kalacak.
Ve Asi Kuzeyliler bu peri masalının mutlu sona
ulaşmaması için ellerinden geleni yapacak.

8.11.14

Okudum bitti-Rachel Hawkins-Sihir bağı(hex hall #3)



Yeni yeni alışmaya başladığı olağanüstü iblis güçlerine veda eden Sophie Mercer artık savunmasız ve yalnızdır. Üstüne üstlük Prodigium avcısı, can düşmanı Brannick'lerin eline düşmüştür. Ya da en azından o öyle zanneder, ta ki kendisiyle ilgili yepyeni ve çok şaşırtıcı bir gerçeği keşfedene dek. Büyük bir savaşın yaklaşmakta olduğunun farkında olan Brannick'ler bir tek Sophie'nin dünyayı kurtaracak güce sahip olduğuna inanmaktadırlar. Ama Sophie sihirli güçleri olmadan kendine o kadar da güvenmez. Ne de olsa cehennemin dibine gidip iblislerle yüzleşmek o kadar kolay bir iş değildir. Acaba Sophie çok geç olmadan güçlerine yeniden kavuşup dünyayı bekleyen korkunç sonu engelleyebilecek midir?





4.11.14

Günümün bir kısmı :)


Evdeyim bu gün,hastayım diye okula gidemiyorum iki gündür.Bana da tatil gibi geldi,değişiklik yapıp akşam olmadan bir kaç blog paylaşımı okudum,yorum yazdım.Anime ve Kitap Sever isimli sevdiğim  bloğun bir kitap yorumu paylaşımı açık.Bir saattir okumaya çalışıyorum ama yoruldum galiba.Dışarıda hala sağanak yağmur var,ne yazık ki, bu güzel günde okula gidemedim.Ne güzel olurdu şimdi yağmur altında okula gitmek,dışarıda kovadan boşalır gibi yağan yağmuru dinleyerek sınıfta oturmak.Ama söz verdim kendime,bu akşam dersi soracağım,yazıp yarın gideceğim.Daha birikenleri de yazmalıyım.








1.11.14

Happy Halloween







Merhaba.

Uzun süredir blog yazmamın sebebini sizlere açıklamıştım.Dün çok fazla dersim olduğu için Halloween kutlamasını da bir gün sonra yazmak zorunda kaldım.Ama olsun,Halloween Halloween'dır,her ne zaman kutlansa da.




29.10.14

Dart ödülü-Sonunda dağıttım


Sonunda ben de dart ödüllerini dağıta bildim.Bilgisayarın vantilatörü bozuldu,biz de bir kaç gün bir şey yazamadık.O yüzden dart ödülünü ancak şimdi dağıta bildim.

21.10.14

Okudum bitti-Rachel Hawkins-İblis Hançeri(Hex Hall #2)




Acemi cadı Sophie Mercer  şimdi de Londra yolcusu! Sihirli güçlerini uluorta kullandığı için (ıslah olur ümidiyle) Hex Halla gönderilen Sophie çok geçmeden burayı da birbirine katınca iflah olmaz bir baş belası olduğunu cümle âleme duyurmuş olur. Sophie'nin bu ufak vukuatları Konsey başkanı olan babasının kulağına da gitmiştir elbette. Ama Sophie hiç dert etmez, zira korkunç aile sırrını öğrendiği günden bu yana düşündüğü bir tek şey vardır: Azledilmek, yani sihirli güçlerinden kurtulmak. Babası hem bu azledilme meselesini düşünmesi hem de onunla biraz vakit geçirmesi için Sophie'yi Londra'ya davet eder.

Sophie babasının teklifini kabul eder, ama tabii bunun kalbini çalıp Londra'ya kaçan Archer Cross'la bir ilgisi yoktur! Hem bütün Prodigiumları yeryüzünden silmeye ant içmiş kadim topluluk Göz onlara nefes aldırmazken Archer'ı düşünecek değildir. Tabii Londra'nın romantik atmosferi fikrini değiştirmezse.

14.10.14

Gün içinde yaptıklarımız,dip notlarımız,'başaracağım!' dediklerimiz (bir mim yazısı)


Merhaba,

bilmem hiç düşündünüz mü,ama insanın hep bir yerlere iliştirdiği planları ve işleri olur.Bazı düşüncelerini hatırlamak için dipnotlar tutarlar.Hatta bazıları gün planları bile yapıyorlar.Ben öyle şeyler yapmam çünki yarın ne yapacağım zaten ezberimdedir.O yüzden öyle şeylere gerek görmemŞimdi sizinle o konuda,yani aklımda bıraktığım düşünceler ve yeni dipnotları yazacağım. :)

12.10.14

Korku filmi izledik-Hayaletli ev


Korku, gerilim ve gizemli filmler arasında 18 Ekim 2013 tarihinde resmi olarak seyirci karşısına geçen Hayaletli Ev filmi ülkemizde 11 Nisan 2014 tarihinden itibaren vizyona girmiştir. 1996 doğumlu genç oyuncu Abigail Breslin’in başrol oyunculuğunu sergilediği filmde aynı zamanda Peter Outerbridge ve Michelle Nolden’da oynamaktadır. Birbirinden güzel korku filmleriyle ismini tüm Dünya’ya duyurmayı başaran Vincenzo Natali’nin kamera arkasına geçtiği filmde senaristlik ise Brian King ve Matthew Brian King ‘e aittir. 97 dakika boyunca korku ve gerilimin tavan yaptığı film yaklaşık 10.000 kişi tarafından İMDB’de oylanarak 10/5.9 puan almıştır.
Lisa 16. yaşına girmeden hemen bir gün öncesinde annesi ve babasıyla birlikte kötü bir olay sonucu hayatlarını kaybederler ve ilginç bir şekilde sonsuza dek yaşayan bir ölümsüze dönüşür. 1985 yılında annesi, babası ve kardeşiyle öldükleri günün içerisinde sıkışıp kalırlar ve yıllarca öldükleri günü tekrar tekrar yaşarlar. Lisa aradan geçen bir sürenin ardından izlendiği konusunda şüphelere kapılır ve ölmeden önce evde yaşananlar hakkında inanılmaz şeyler öğrenir. Tüm ailesinin ve kendisinin ölmesinin sebeplerinden biri olan bu evin önceleri bir katilin evi olduğunu öğrenir. Psikopat katil kaçırdığı küçük kızları öldürüp cesetlerini evinin bodrumunda saklar ve kendisi de öldükten sonra insanların başına musallat olan kötü bir ruha dönüşür. İnanılmaz şeyler öğrenen Lisa evde yaşamını sürdürmekte olan küçük kız Olivia’nın çok büyük bir tehlike altında olduğunu fark eder ve bu kıza yardım etmek zorundadır. Fakat kendisi bir ölü olduğu için nasıl iletişime geçeceği üzerinde uzun uzun düşünmektedir. Bir şekilde iletişim kurmaya çalışan genç kız aynı zamanda tüm bu olayların asıl sorumlusunu bulmak içinde uğraşmaktadır.

Ablam Error veriyor!



Malum mevsim değişikliği oldu,havalar da soğumaya başladı,hastalıklar da başladı.Bizim ailede ilk Error veren de ablam.Ablamı bilirsiniz,Parmak kız'dan masallar isimli şirincik bir bloğun sahibi.Aslı Seymen'in hastalanması işten bile değildi ama okuldan geldim bir baktım,yok üşüyorum,çok ocağı kapama,böyle böyle hastalandı. :(




11.10.14

Biraz müzik biraz ben.... (Mimyenmişim :) )




Mimler üst üste yağıyor bu aralar,şimdi de ablamın mimi.Garip bir şekilde hepsi de kitap mimleri.Bu seferki hem müzik hem kitap,eğleneli.Bakalım bakalım! :)

7.10.14

Okudum bitti-Rachel Hawkins-Acemi Cadı (Hex hall 1)




 "Hex Hall'un kapağını açmak bir kutu çikolatanın kapağını açmak gibi, kendinize hâkim olmanız mümkün değil! Sonuç: Sophie Mercer beni büyüledi!" - Becca Fitzpatrick

On iki yaşında cadı olduğunu öğrenen Sophie Mercer'in başı o günden sonra bir daha dertten kurtulmaz. Cadı olmak hiç de öyle umduğu gibi havalı bir şey çıkmamıştır: Çalı süpürgesiyle etrafta uçması yasaktır mesela, hâlâ herkes gibi otobüse binmek zorundadır. Konuşan bir kedisi de yoktur (zaten alerjisi vardır). Ayrıca semender gözü gibi şeyleri nereden bulabileceğini bile bilmez. Yaptığı acemice büyüler yüzünden annesiyle birlikte sürekli okul ve eyalet değiştirmek zorunda kalan Sophie okul balosunda denediği aşk büyüsünü de yüzüne gözüne bulaştırınca kendini bir anda sorunlu cadıların, perilerin, büyücülerin, vampirlerin ve kendi deyimiyle diğer "hilkat garibesi" ergenlerin gönderildiği bir ıslahevi olan Hex Hall'da bulur. Burada da başını belaya sokmaktan geri kalmayan Sophie daha ilk günden süper model gibi görünen üç güçlü cadıyı kendine düşman eder, göz kamaştırıcı bir büyücüye abayı yakar, tüyler ürperten bir hayaleti peşine takar; bütün bunlar      yetmezmiş gibi kampüsteki yegâne vampirin de oda arkadaşı olur. Üstelik bu vampir bir önceki oda arkadaşının esrarengiz ölümünün baş şüphelisidir. Ama Sophie çok daha büyük bir tehditle karşı karşıyadır: Kadim bir gizli topluluk bütün "hilkat garibelerini" özellikle onu ortadan kaldırmaya ant içmiştir.

Yazarlığa başlamadan evvel lise öğretmeni olan Hawkins ailesiyle birlikte Albama'da yaşamakta ve Hex Hall serisinin bir sonraki kitabının üzerinde çalışmaktadır. Bilindiği kadarıyla kendisi cadı değildir; her ne kadar eski öğrencileri aksini iddia edebilecek olsa da…

2.10.14

Kitap tanıtımı-Veronica Roth-Yandaş




Tek bir seçim
Seni dönüştürebilir


Tek bir seçim
Seni yok edebilir


Tek bir seçim
Kim olduğunu belirler


Birinin korkularını çekip aldığınızda, merhamet duygusunu da almış olursunuz.


Tris Prior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistemi çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii cesaret, dostluk, fedakârlık ve aşk gibi imkânsız seçimlerle de karşı karşıya.

29.9.14

Şimşek kız'ın güncesi-Koşun Mobidik'e!



 Bildiğiniz gibi benim en iyi olduğum konu yazmak.Okulda da bu konuda iyiyim,okumak ve yazmak.Sesimi diyaloglarda öyle iyi uygunlaştırıyorum ki,herkes bunu kimden öğrendiğimi sorup duruyor,bende onların sorularını cevaplıyorum tabi,her çocuk gibi ben de büyüklere bakıp bütün yaptıklarını yapıyorum,onları taklit ediyorum,ve ablam da tıpkı benim yaptığım gibi diyaloglarda sesini uygunlaştırmayı beceriyor.Ben de onun sayesinde bunu yaptım.

28.9.14

Aşk acısı çekip içine kiltlenenlere!-Size iki çift lafım var!



 
-Niye ağlıyorsun?

-Ağlamıyorum....

-Ama ağlıyorsun.

-Ağlamıyorum dedim ya!

-Ağladığını görüyorum.

-Tamam be!Ayrıldık,oldu mu?!


27.9.14

Doğum günün kutlu olsun Google!




 Bildiğiniz gibi bugün Google'ın 16 yaşı oluyor.Ben de Google için bir doğum günü paylaşımı hazırlamanın hoş olacağını düşündüm.Buradan Google şirketini de kutluyorum.Google her şeyi bulmada bize yardım ediyor,öyle bir uygulama ki biz daha aramak istediğimiz şeyi daha biz yazıp bitirmeden tahmin ediyor.Google şirketine böyle bir uygulamayı,böyle bir efsaneyi bize sunduğu için teşekkürler.

Okudum bitti-Sophie Kinsella-Numaran bende var



Aşık mıyım? Bilmiyorum.
Beni sevip sevmediğini bilmiyorum.
Onu sevip sevmediğimi bilmiyorum.
Tek diyebileceğim, aklımdan hiç çıkmayan tek ki şi o.
Duymak istediğim onun sesi. Görmeyi umduğum onun yüzü.
Bravo bana! Kaybettim :(

Şu dünyada kaybetmemem gereken tek şeyi kaybettim. Nişan yüzüğümü! Magnus'un üç nesillik aile yadigarı.
Ve şimdi, tam da annesiyle babasının döndüğü gün kaybettim. Kaybetmek için o günü buldum. Derin derin nefes al, Poppy.
Olumlu düşün :)

Bir hayır yemeğinde kızlarla iki kadeh şampanya devirdikten sonra Poppy'nin hayatı bir anda tepetaklak oldu. Yalnızca nişan yüzüğünü kaybetmekle kalmadı, arkasından yaşanan panikte cep telefonundan da oldu. Titrek bacaklarla otelin lobisinde dört dönerken, bir çöp kutusunda terk edilmiş bir telefon buldu. E, mal bulanındır demişler! Artık otele bir numara bırakabilirdi. Kaderinde vardı demek ki!
Tek sorun şuydu ki, telefonun sahibi işadamı Sam Roxton, onunla aynı fikirde değildi. Cep telefonunu geri istiyordu ve Poppy'nin, tüm mesajlarını okumasından ve özel hayatına burnunu sokmasından hiç hoşlanmamıştı. Üstüne üstlük yüzüğü bulana kadar Poppy'nin tek elle idare etmesi gerekecekti! Düğün hazırlıkları, Sam'in geçici asistanlığı vazifesi ve başına bizzat açtığı türlü belalar yüzünden işler iyice karışacaktı.

25.9.14

Kitap tanıtımı-Cassandra Clare-Küller şehri-Ölümcül oyuncaklar 2



Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak kadar heyecan! Ölümcül Oyuncaklar can yakmaya devam ediyor!

Komada bir anne ve dünyayı yok etmeye kararlı bir baba.. Clary Fray, kurtadamlar, şeytanlar ve gizemli Gölgeavcılarıyla dolu, ürkütücü New York yer altı dünyasına doğru sürükleniyor. Geçmişiyle ilgili öğrendikleri yalnızca başlangıç. Şimdiyse dünyanın kaderi Clary'nin ellerinde. Yeni keşfettiği güçlerini ustaca kullanmayı ve asla kendisinin olmayacak bir erkeğe karşı hislerini dizginlemeyi başarabilecek mi?






20.9.14

Yeni oyun/uygulama eleştirisi-Pottermore-Harry Potter fanları için harika bir oyun

Herhalde blogger cemiyetinde Harry Potter'la kalkıp Harry Potter'la yatan bir tek ben değilim.Başka blogger'lar da Hp fanı.Bu oyun eleştirisini  de Harry Potter fanları için hazırladım,bizzat J.K.Rowling tarafından yapılmış bir Hp oyunu.Bu oyunu oynaması rahat,eğlenceli de.Bir ara insan gerçekten de kendisini Hogwarts'ta hissedebiliyor.Kitabın kendisinden alınmış bölümler(ki bunlar da büyük emekle yapılıyorlar),benzersiz büyü duelloları,kurbağa kartları ve Diagon yolunun birebir benzeri Pottermore da fanları bekliyor. :)

18.9.14

Kitap tanıtımı - Jamie McGuire - Cennet








 
Işığın olduğu yerde, karanlık da vardır.

Aşk, her şeye rağmen kazanacak mı?

Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç şeyler yaşamış, bilinmeyenleri öğrenmişti. Şimdiyse kazanamayacağını bildiği bir savaşın içindeydi.

Nina Grey, hayatının aşkı Jared Ryel'la evlenmiş, onun çocuğunu taşıyordu. Ve ne pahasına olursa olsun, hayatta kalabilmek için bu çocuğu doğurması ve Jared'la birlikte karşılarına aldıkları Cehennem'le savaşması gerekiyordu. Acaba Nina ve Jared, Cehennem'dekileri mağlup ederek bu savaştan sağ çıkabilecekler mi?

Cennet, Tatlı Bela'nın yazarı Jamie McGuire'ın diğer bestseller serisi olan Providence Üçlemesi'nin son perdesi!

13.9.14

Şimşek kız kim?





Uzun zaman önce açtım ve gördüğünüz üzere hala kullandığım bloğun ismi Şimşek Kız.Peki hiç merak ettiniz mi Şimşek Kız kim?



10.9.14

Kitap tanıtımı-Nagehan Karaman-Bir tutam aşk


Gelme artık hiç kurusu! Yollarının bittiği yer, benim çoktan defolup gittiğim yer çünkü… Evet, evet en iyisi bu ve … ben çok daha iyilerine layığım. Hı hı aklın bende kalır ve muhakkak, kendime çok iyi bakarım; yoo üzülecek falan değilim, ah tabii ki biliyorum kim böyle olsun ister ki? Oldu o zaman, hadi severek ayrıldık diyelim, öyle olsun. Çok öpüyorum geçmişimizin en can alıcı yerlerinden.










9.9.14

Okudum bitti-Tess Gerritsen-Sona Kalan



Herkesin yarası vardır, ama bazılarınınki daha belirgindir…

Bambaşka hayatlara ait Claire, Will ve Teddy adında üç masum çocuğun yolları bir anda, hiç beklenmedik bir trajediyle kesişir. Önce aileleri, ardından koruyucu aileleri katledilen bu çocuklar için artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Peki, onları bir araya getiren bu sarsıcı olaylar bir rastlantı mı yoksa birbirleriyle bağlantılı gerçeklerin önemli bir halkası mıdır?

Jane Rizzoli ile Maura Isles, katledilen ailelerle ilgili araştırmalarını derinleştirdikçe uzayan sır perdesini aralayabilecek, bu çocukları bekleyen korkunç kaderi değiştirebilecekler midir?

Gerritsen her zamanki gibi mükemmel karakterler ve gizemli kurgular yaratmadaki ustalığını konuşturmuş.

-The Washington Post-

"Rizzoli'nin, günümüzde yazılmış en iyi dedektif karakterlerinden biri olduğu bir kez daha anlaşılıyor."

-Fresh Fiction-

"Sona Kalan'ı okumanızı yalnızca tavsiye etmiyorum, bana kalırsa kesinlikle okumak zorundasınız."

-Lee Child-

"Gerritsen asla kendini tekrar etmiyor ve hikâyelerine yeni rotalar çizmekten de çekinmiyor."

-Publishers Weekly-

"Gerritsen'in günümüz polisiye-gerilim romanlarının öncülerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

-Providence Journal-

Yeter-Kadınların gücünü anlatan bir efsane


Garsonluk yaparak hayatını kazanan Slim (Jennifer Lopez), varlıklı inşaat mühendisi Mitch ile evlendikten sonra görünüşte ideal bir hayata sahip olur. Güzel bir evi, kendisini seven bir kocası ve 5 yaşında harika bir kızı vardır. Kocasının sandığı gibi mükemmel olmadığını farkettiğinde tüm hayalleri yıkılır. Kocasının kendisine kötü davranması Slim’i kaçmaya zorlar. Ancak bu davranışı kocasını ve ölümcül dalkavuğunu daha da kızdırır. Slim’in kendisine ve kızına yeni bir hayat kurmak için tüm çabalarına rağmen Mitch onları tekrar bulur ve güç kullamaya devam eder. Sonunda Slim kızını güvenli bir ortama emanet ederek bedenen ve ruhen güçlenmeye karar verir. Mitch’e kendisine yeterince kötü davrandığını gösterecektir.

8.9.14

Tarif kitabından-Bir Gürcistan klasiği-Diyet yapanlar uzak dursun


 İşte Şimşek kız'dan Gürcistan yemeği olmasına rağmen biz de de kış klasiği haline gelmiş bir et yemeği olan Gürcü Hıngeli.Türkiye'de de,Azerbaycan'da da bir çok yerde yapılan bir yemek.Ben de size bu yemeğin  tarifini anlatayım,bu lezzetli et yemeğini Tarif kitabı'nın mucizelerine ekleyeyim dedim.İyi demiş miyim? :)

7.9.14

Okuduk bitti-J.L.Armentrout-Obsidyen (Lux #1)



Her şeye yeniden başlamak çok berbat.

Annemle birlikte Batı Virginia'ya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.

O, ağzını açtı.

Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.

Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.

Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemon'ın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.

Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar Daemon'ın yanından ayrılmamaktı.

"Obsidiyen'e bayıldım. Romanı bir gecede bitirmeye, kendinizi Daemon'a kaptırmaya ve serinin ikinci kitabı için sabırsızca beklemeye hazır olun."
Deborah Cooke, The Dragon Diaries

"Daemon ve Katy, ateşle barut gibi. Her bölüm nefesinizi kesecek ve dahası için yalvaracaksınız."
Jus Accardo, Touch

"Armentrout'un yeni serisinin ilk kitabı başından sonuna hiç
azalmayan bir heyecanla akıp gidiyor."
RT Book Reviews 

6.9.14

Polisiye tutkum-Bayan Mallard'ın maceraları

 Şimşek kız'ın güncesi'ni okuyanlar benim polisiyeye,gizeme,gerilime olan merakımı bilirler.Önüme bir polisiye kitabı çıksa,yalayıp yutarım.Yanlış anlamayın,polisiyeyi fantastik türden daha fazla sevdiğim yok,ama tanrı biliyor ya,polisiye filmlere,dizilere,kitaplara ve çizgi filmlerine balıklama dalıyorum. :)

Kitap tanıtımı-Holly Bourne-Sen benim diğer yarımsın



Dünyada birbiri için yaratılmış kaç insan vardır?

Ruh ikizleri; yalnızca onlar bu büyüyü taşır. Toprağa düşen yıldırım kadar nadir gelirler dünyaya. Ama bir araya gelip âşık olduklarında... İşte o zaman, toprak ikiye bölünür. Gökyüzü deryaya, derya ateşe hücum eder. Kargaşa yağar evrenin her bir köşesine, sel olur...

Zarlar atılır, yıldızlar kesişir; ardından Poppy ve Noah düşürür toprağa o ilk kıvılcımı. Fakat o şey, iki büyülü ruhun karşısında durmaktadır, sanki görünmez bir duvar gibi. Felaket, kıyamet, ölüm; engelleyebilir mi kucaklaşmasını alacakaranlıkla gecenin?

"Gerçek aşkın karşısında kim durabilir?"

"Korkusuz, taze, ateş kadar sıcak bir roman: Sen Benim Diğer Yarımsın. Kesinlikle soluksuz okuyacaksınız."
-Amazon-

"Herkes hayatında bir defa da olsa ruhunun derinliklerinde gerçek aşkı tatmıştır. İşte bu kitap size o tadı tekrar hatırlatacak."
-Usbourne Yayın Grubu-

"Evreni kaosa sürükleyen sıradan âşıkların, sıra dışı aşk hikâyesi. Bu roman kalbinizi ateşe verecek. Tıpkı benimkini verdiği gibi."
-C. J. Skuse-

"Romeo ve Juliet'i bir kenarda tutun ve Poppy ve Noah'la tanışın."
-The Lancashire Evening Post-

4.9.14

Kitap tanıtımı-Nilgün Durdan-Senden sonra


"Çünkü bir kadın iyi bilirdi yarası olan erkeği. Uzaktan bile görse tanırdı, bulurdu. Galiba kadınlar, yaralı erkekleri seçerdi hayatlarına ve bir erkeğin hayatındaki yara bandı olmayı tercih ederlerdi. Belki de kadınlardaki bu duygu, bu ilaç olma çabası, ezbere bildikleri pansuman davranışlar, içlerindeki anneliktendi. Her yerlerinden fışkıran şefkatten… Çünkü kadınlar daha çok küçükken başlardı yara sarmaya, oyuncak dünyalarında bile herkesi mutlu etmek zorundaydı, değil ki bu dünyada...

Yarası olan bir erkeği mutlu etmek için her şeyi yapabilirdi bir kadın. İyileştirmeyi severdi. Belki de o yüzden kendi elleriyle iyileştirdiği adamı, yine bir başkasının hayatına iten de aynı kadın olabilirdi. Ne var ki yarası olan erkeklerin ihtiyacı kadar, kadınların da yaralı erkeklere ihtiyaçları vardı... Yeryüzünde bilinmeyen başka bir dengeydi bu..."

3.9.14

Kitap tanıtımı-Kiersten White-Paranormal



Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve
yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici
dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri
görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama...
Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal
yaratıkların yok oluşunu haber veren
korkutucu bir kehanetin tam ortasında
yer alıyor.


2.9.14

Kitap tanıtımı-L.A.Weatherly-Melek



Willow diğer kızlardan farklı olduğunu biliyor ve bunun tek sebebi araba tamir etmekten hoşlanması değil.

Willow'un bir yeteneği var.

Tek bir dokunuşla insanların geleceklerini görebiliyor, rüyalarına girebiliyor ve umutlarını, pişmanlıklarını bir kitap gibi okuyabiliyor. Bu gücü nereden aldığını ise kimse bilmiyor.

Alex hariç.

Gizemli, doğaüstü bir çekiciliğe sahip olan Alex, Willow'un sırrını biliyor ve onu durdurmak için yola çıkıyor. Willow'un içindeki karanlık güçler, onu tehlikeli ve karşı konulmaz kılıyor.

Alex şimdi can düşmanına âşık olmak üzere...

31.8.14

Thor 1-Ablam iyleşiyor



Güç sahibi ve kendini beğenmiş Thor dünyaya gönderilir. Karanlık güçler dünyayı yok etmek üzere yola koyulduğunda Thor kahramanlığın ne anlam ifade ettiğini anlamaya başlayacak ve ona göre hareket edecektir.










Okuduğum bloglar