1.12.17

Anime İncelemeleri - Pyscho Pass


psycho pass ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya ben Menolly!

Mirai Nikki bittikten sonra,okulun başladığı dönemlerde Hana Yori Dango adlı animeye başladım.Fakat,neredeyse 10 bölüm(belki de daha fazla) izledikten sonra anime inanılmaz derecede sıkıcılaşmaya başladı.
Hana Yori Dango'yu bilenleriniz vardır,çoğu kpop dinleyicisinin ilk k-drama'sı Boys Over Flowers'ın animesi.BOF dizisinin senaryosu bu animeden alındı diye biliyorum.
Fakat,ilk başlarda hoşuma gitse de (başka birinin tavsiyesi üzerine uzun zamandır izlemeyi düşünüyordum),sonradan sıkılmaya başladığımı farkettim.Sonuç olarak animeyi başlarda bıraktım.
Ve şunu farkettim ki, ben romantizme gelemiyorum pek.Özellikle de bu tür edebiyat dolu,duygusal bir romantizm.Acayip sıktı izlerken, başröl kızın düşünceleri,seçimleri,haraketleri falan derken dedim yok ben izleyemiyorum yeter.
O animede düzgün bulduğum bir Doumyouji vardı,onu da niye sevmiyor kız anlamıyorum,gerizekalı işte -_- Ama romantik bir anime olarak tavsiye eder miyim,evet,zevkiniz farklıdır belki,beğenebilirsiniz.Fakat bana fazla sıradan geldi.Özellikle animelerde bu tür konular sıkıcı oluyor sanki.
bu yüzde yaoi var ki, hemen yaoi bir animeye başladım :D


psycho pass ile ilgili görsel sonucu

Hana Yori Dango'dan vazgeçtikten sonra(belki bir gün BOF'u izlerim ama) yine bir süredir aklımda olan bir animeye başlamayı düşünüyordum.
Ve ben özellikle animelerde bilim kurguyu çok seviyorum.Japonlar bu işte iyiler,en iyi bilim kurgu animesi tartışmasız Steins Gate'dir.Ve onun kadar güzel olan,ve Steins Gate ile birlikte tavsiye edilen bir diğer anime,Pyscho Pass beni neredeyse iki aydır bağımlısı etti.

Okuduğum bloglar